PREMSA

Moixiganga de Barcelona

El mes de febrer del 2014 es va presentar la Moixiganga de Barcelona. La presentació es va fer a la Catedral durant les festes de Santa Eulàlia, amb l’apadrinament de les colles moixigangueres de Vilafranca del Penedès i de Valls. La Moixiganga de Barcelona ésla primera agrupació de la ciutat encarregada d’escenificar aquesta dansa, que representa algunes escenes de la passió de Crist a través de figures humanes. És una manifestació lligada al ball de valencians i als castells.  CONTINUAR LLEGINT

 

En el marc de les festes de Santa Eulàlia aquest dissabte es presenta la nova Moixiganga de Barcelona
Amb un origen religiós, la moixiganga, precursora dels castellers, és una dansa en què els ballarins formen torres i figures en un intent de simbolitzar i representar les escenes de la passió de Crist.
La Moixiganga de Barcelona és un projecte amb 6 anys d’evolució que culmina ara amb la seva posta en marxa. La nova entitat del barri del Clot s’ha format amb l’ànim de recuperar i fomentar la cultura catalana i vol fer una representació més d’acord amb actuacions en cercaviles i actuacions a l’aire lliure propsant un conjunt de dansa i misteris sincronitzats i fer figures mòbils. Consta de tres passos: el pas de cartró, el pas de coixinet i els diferents passos de la passió o misteris.

Música pròpia i vestuari ‘gaudinià’

CONTINUAR LLEGINT